Multilanguage

info@avivagymnastics.ro

Várandósok gyakorlatai

A várandósok tornájának célja a légzés megfelelő szabályozásával, az izommunka következtében fellépő fájdalom enyhítése, megszüntetése, a gerinc és medence ízületeinek rugalmasságnövelése, a medence izomzatának megerősítése, a hüvely rugalmasságának növelése. Ezek által pedig a könnyű, tehermentes várandósság és szülés.

 

A torna elkezdéséhez minden esetben szükséges előzetes orvosi vélemény, beleegyezés.

 

pregnant woman in green

 

 

A várandósság alatt valamennyi szerv, sőt minden sejt működése megváltozik. A kismama szervezete röpke hónapok alatt teljesen átalakul. A pocak és a mellek növekedése miatt túlterhelődik a gerincoszlop, megváltoznak a görbületei, így a gyarapodó testsúly miatt egyre inkább terhelődnek az ízületek.

 

Kialakulhat: hátfájás, derékfájás, bokasüllyedés. A keringésnek is extrább körülményeknek kell megfelelnie, emiatt gyakori a kezek és lábak bedagadása. A várandós torna sikerrel enyhítheti ezeket a problémákat.

 

 

 

A kismamatorna során kiemelt szerepet kap a lazítás és a speciális légzéstechnika elsajátítása. A gyakorlatok szerepe: keringésjavító, gerincmobilizáló, mellizom-, csípőerősítő és lazító, egyensúly- és koordinációstabilizáció. Az alhasi szervek, a medencefenék, a gátizom erősítése és lazítása is cél. – Várandós torna pozitív hozadékai / Várandósság az AVIVA Módszer speciális tornarészével és anélkül - jelentős a különbség

A várandósok gyakorlatai az „AVIVA MÓDSZER S.O.S. (NEM CSAK NŐKNEK) II. kötet” könyvben olvashatók. Szakképzett oktatóink szakszerű és folyamatos támogatást nyújtanak az várandósoknak kidolgozott gyakorlatok elsajátításában! Hivatalos oktatók listája.

 

Bővebben a kismamatornáról

 

 

Facebook